Posten:s VD en talang?

Jag läste en intressant lång intervju med Erik Olsson som är Postens VD sedan 2003.

citat:

Erik Olsson kommer från enkla förhållanden och började karriären på fabriksgolvet.

Vad jag förstår så har han ingen högskoleutbildning utan blev VD på Dagab (Axfoods gamla livsmedelsgrossist) och därefter koncernchef på KF. När han inte höll med om Coops nya affärsstrategi så fick han lämna VD-posten.

Artiklen ger tämligen en bild av Erik olsson som en väldigt kompentent och lyckad företagsledare. Jag blir alltid lite skeptisk när jag läser den typen av artiklar, eftersom jag menar att alla människor gör fel.

Ännu ett citat:

Dessutom har vi i dag en avkastning på 37 procent och ett resultat på 1,2 miljarder.

Det låter otroligt bra, men är det bra att ett statligt företag har en sådan avkastning? Jag vet inte.

Artiklen på di.se

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.