di.se: Odd Molly – Ett svenskt klädmärke

Omsättningen har fördubblats för varje kollektion sedan starten. Under det kommande året räknar bolaget med en omsättning på 30 miljoner kronor varav några procent i vinst. Plaggen säljs i 500 butiker i 20 länder, varav 100 i Sverige. Bolaget har fem anställda på nya kontoret i Gamla stan i Stockholm och tar ytterligare hjälp från 15 säljare runt om i världen. Den snabbaste tillväxten nu sker i Tyskland, Italien och Frankrike.

Odd Mollys plagg kostar mellan 400 och 2.000 kronor. Tillverkningskostnaden utgör cirka 55 procent av försäljningspriset. Resten ska räcka till personal, marknadsföring, lokaler och räntekostnader. Vinstmarginalen krymper snabbt.

Läs artiklen på di.se: Udda plagg för vardagslycka

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.