Många vill "rädda" Wedins

Sko-kedjan Wedins, som tidigare köpt Handskmakar´n, har problem och kommer byta VD till våren. Ny VD blir en kvinna från Lindex.

Börskursen har gått i botten, och jag har funderat över om Wedis skulle kunna vara en bra investering, men har inte kommit fram till något svar på den frågan.

Bästa anlysen är egna känslan

Jag var inne i deras butik här i Lund som blivit betydligt mycket snyggare sedan det blev Wedis fån att ha varit Handskmakar´n. Men jag kände, att ”här är ju bara skor och skärp, jag pallar inte sätta mig in i varför Wedins skulle vara bättre en affär än där jag köper mina skor och skärp idag.

Tankar kring konceptet

En spontan tanke var ”varför satsar inte denna kedjan på män?

Det ska ju H&M ska göra nu, eftersom män enligt undersökningar är mer trogna EN butik, och dessutom handlar för mer pengar, de gånger de handlar”.

Jag vet inte om det var så politiskt korrekt eller så :-).

Ny storägare

Idag skriver DI.se att ”Eli Elmoznino, Stockholms skinnkung på 1980-talet med Roco Baroco-butikerna, är Wedins nya storägare.”.

Ny storägaren 52-årig invandrare som byggt upp imperium från ingenting

Han äger idag tre märken som heter Roco Baroco, Hollies och Petroff. Eli är en 52-årig invandare som inte fick jobb när han kom till Sverige. Istället startade han en skinnbutik i Stockholm som när han sålde den inbringade runt 50-79 miljoner som jag förstod det.

Intressant citat

I artikeln står det ett citat från honom jag tycker är intressant:

”De här handskarna kostar 2 dollar att köpa in direkt från tillverkaren. Men Wedins har antagligen betalat uppemot 80 kronor till sin grossist. Det är ju idiotiskt. Köper du dem för 14 kronor i stället kan du ju räkna ut vilka marginaler man kan få.”

Slutlig fundering

Jag tycker helt klart att det ska bli spännande att se hur Wedins utvecklas med en sådan man som startat från ”scratch” som huvudägare.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.